Rock'n'Roll Beate

Ny blog!Diverse

Posted by RnRBeate 10 May, 2010 21:08

Ny blog kommer her: http://rnrbeate.blogspot.com/

The devilBabystrikk

Posted by RnRBeate 17 Apr, 2010 15:11

Her er yndlingslua om dagen, djevelluer i silkeull. De sitter som et skudd! Akkurat som låta The Devil på plata til Polly Jean. White Shalk. OkOk, så er jeg over i det litt skjøre igjen, men P.J.Harvey gjør det med mye herlig grums. Digger det. Like mye som luene. Tror det blir flere av dem, for de er sannelig morsomme å strikke også. Mønsteret er fra boka Myk start av May B. Langhelle, og garnet er silkeulla fra Nøstebarn

Bad shapeBarnestrikk

Posted by RnRBeate 12 Apr, 2010 20:55


Bildet taler for seg selv, eldste jenta har brukt opp ei bukse! Hun elsker ullbukser, og vil helst ikke ha på annet. Bare en eneste ting å gjøre. Ganske kjedelig prosjekt, men er veldig fornøyd med resultatet. . Låta er Bad shape med Ricoshets, selv om Navigators er mer aktuelt. Vel, ullbukse er heller ikke høyaktuelt i disse dager, men godt å bli ferdig, for det på høy tid å legge bort vinterstrikken. Mønsteret er fra Nøstebarn-boka og garnet er dobbel askeladen/duo fra design.dk. Jenta er happy og jeg er happy,

EasterLuer, skjerf og votter

Posted by RnRBeate 06 Apr, 2010 11:51

Endelig! Påske gir jo en skikkelig god grunn til å hente fram Easter av Patti Smith. (Trenger man noen gang en god grunn for å spille Patti??) Easter fra 1978 inneholder flere godbiter, så her er det bare å kose seg. I mellomtiden har jeg strikka på luer - tre stykker:

Den lilla lua er strikka til minsten, trodde først den ble alt for liten. Er ikke veldig god til å regne om oppskrifter for å få til å gå opp når jeg bytter garntype, men det gikk greiere enn jeg trodde når jeg først fikk den på. Strikka i Babysilk fra Du store alpakka, pinne 3. Oppskriften er Liten lue fra boka Myk start av May B. Langhelle.

Den gråmelerte lua er vel den mest populære lua jeg har strikka noen gang, den er bare av når det spises eller soves. Det kaller jeg vellykka! Strikka i Sterk fra Du store alpakka.

Djevellua er strikket i grønn silkeull fra Nøstebarn, den oppskriften er også fra Myk Start. Men den ble litt snau, så den er gitt bort til en annen rockejente. Og jeg har starta på en ny en. Veldig gøyall å strikke! Tror jeg kan lage mange av disse. Men nå begynner jeg å bli drittlei vinterstrikk - nå er jeg snart klar for hekling av fiffige hatter og kjoler og annet sommerlig. Gleder meg til boka av og om Patti Smith også - den dumper snart ned i min postkasse smileyThe White StripesBabystrikk

Posted by RnRBeate 19 Mar, 2010 18:50

Dette innlegget sitter laaangt inne, pleier å skrive når noe er ferdig, men jakka ble faktisk ferdig for over en uke sida. Har gått i stå etter Rickie Lee Jones konserten, den var nemlig litt av en nedtur. Nå har jeg sannelig hatt for mange kjedelige konsertser. For å bryte denne rekka satser jeg på testosteron. MYE testosteron og øl så snart sjansen byr seg. Innser at det har vært mye kvinnelige vokalister og sarte greier i det siste, ikke bare på konsertfronten med det jeg har hørt på også. Helt klart på tide å gi øra noe annet. Jeg slang meg over boka om Turboneger, og inn i samlinga mi, men med denne jakka må det jo bli The White Stripes som går av med tittelseieren.

Blog imageApropos Jack White, forrige innlegg burde vært kalt opp etter The Raconteurs istedet, så hadde jeg klart å tilføre både bloggen og øra noe testosteron. De har nemlig også en en låt som heter Old Enough!

Jakka er jeg fornøyd med! Tradisjonelt mønster etter en versjon fra Drops. Jeg er ikke noe glad i babyklær som loer, så jeg gikk for Babyull fra Dale istedet for Alpakka fra Garnstudio.

Old enough!genser til voksen

Posted by RnRBeate 04 Mar, 2010 12:38

Jeg er gammel nok! Ikke bare rakk jeg opp hele jakka, men jeg strikka den på nytt igjen, i størrelse XL. Og hvis ikke det er voksent så vet ikke jeg. Og mens jeg strikka maske etter maske (ja, jeg kjeda meg litt, gjorde dette litt på trass merka jeg), så hørte jeg meg gjennom nytt og gammelt fra Rickie Lee Jones. Heldige meg har fått konsert i julepresang, og jeg gleder meg! Men hvorfor er det sittekonsert? Skikkelig skår i gleden. Er det på grunn av publlikum? Er de andre så gamle at de ikke tåler å stå gjennom hele konserten? (Er jeg ikke gammel nok likevel?) Spent på publikum nå. De to siste konsertopplevelsene vi var sammen på hadde et temmelig pussig et, denne gangen satser vi på et publikum som ikke trekker opplevelsen ned. Eller får oss til å lure på om vi må begynne å høre på andre ting, er gamle eller unge, eller på annen måte synes vi må se oss selv utenifra...

Old enough er tittelen på spor to på den siste plataBlog image


Wake me up! genser til voksen

Posted by RnRBeate 17 Feb, 2010 13:14

Blog image
40-årsdagene ruller inn og siste musikkopplevelse er to av mannens band: Tainted souls og Fortyfellas. Låta Wake me up av førstnevnte, (ligger på myspace) passer utrolig godt til siste strikketabbe. Jeg strikka en utrolig fin jakke. Monterte og festa alle tråder. Kjempefornøyd. Problemet er bare at den er to størrelser for liten. Strikkefasthet og mål stemmer med oppskriften, det er bare at her er størrelse medium temmelig liten... Tenkte ikke på å sjekke det. Nå er genseren nøster igjen. Gjør ikke den tabben igjen - våken nå.

Litt usikker på om jeg orker å starte på nytt med en gang eller om jeg trenger å strikke noe annet først. Men jeg trenger en sånn jakke. Nå. Sjekk oppskriften - kjempfin!

Thinkerbell eller Pixie? Luer, skjerf og votter

Posted by RnRBeate 04 Feb, 2010 21:06

Hadde en plan om å få yngste ungen til å se ut som Thinkerbell, med pixie-lue og hals i stjerneform som skulle gjøre selv Tingeling misunnelig. Det siste funka ikke helt, for det ble så mange spisser som ikke skal krølle seg under dressen. Det hadde sikkert vært mer vellykket hvis spissene ikke hadde krølla seg oppover..
Blog image
Men lua elsker jeg! Pixie-lua sitter akkurat som den skal, og det gjør sannelig Pixies også. Er ikke så mye input på musikkfronten om dagen, men gjennom strikkinga kommer jeg jo stadig vekk på ting som må trekkes fram igjen. Denne gangen ble det Pixies og Thinkerbell. Jeg har brukt babymerino fra Garnstudio, og det funka utrolig bra på den lua. Ganske fornøyd med at jeg både oversatte mønsteret og prøvde meg på kitchener stitch. To nye ting på en gang! (Hva heter det på norsk forresten?) Men neste gang jeg skal jeg sannelig sy uten to barn hoppende i sofaen, tror det blir penere. Uansett: Flere pixie-luer blir det! Kanskje med hals?