Rock'n'Roll Beate

Rock'n'Roll Beate

Og jeg trenger rett og vrang også


Easter

Luer, skjerf og votterPosted by RnRBeate 06 Apr, 2010 11:51
Endelig! Påske gir jo en skikkelig god grunn til å hente fram Easter av Patti Smith. (Trenger man noen gang en god grunn for å spille Patti??) Easter fra 1978 inneholder flere godbiter, så her er det bare å kose seg. I mellomtiden har jeg strikka på luer - tre stykker:

Den lilla lua er strikka til minsten, trodde først den ble alt for liten. Er ikke veldig god til å regne om oppskrifter for å få til å gå opp når jeg bytter garntype, men det gikk greiere enn jeg trodde når jeg først fikk den på. Strikka i Babysilk fra Du store alpakka, pinne 3. Oppskriften er Liten lue fra boka Myk start av May B. Langhelle.

Den gråmelerte lua er vel den mest populære lua jeg har strikka noen gang, den er bare av når det spises eller soves. Det kaller jeg vellykka! Strikka i Sterk fra Du store alpakka.

Djevellua er strikket i grønn silkeull fra Nøstebarn, den oppskriften er også fra Myk Start. Men den ble litt snau, så den er gitt bort til en annen rockejente. Og jeg har starta på en ny en. Veldig gøyall å strikke! Tror jeg kan lage mange av disse. Men nå begynner jeg å bli drittlei vinterstrikk - nå er jeg snart klar for hekling av fiffige hatter og kjoler og annet sommerlig. Gleder meg til boka av og om Patti Smith også - den dumper snart ned i min postkasse smiley  • Comments(0)//rnrbeate.tipfinger.net/#post14

Thinkerbell eller Pixie?

Luer, skjerf og votterPosted by RnRBeate 04 Feb, 2010 21:06
Hadde en plan om å få yngste ungen til å se ut som Thinkerbell, med pixie-lue og hals i stjerneform som skulle gjøre selv Tingeling misunnelig. Det siste funka ikke helt, for det ble så mange spisser som ikke skal krølle seg under dressen. Det hadde sikkert vært mer vellykket hvis spissene ikke hadde krølla seg oppover..

Men lua elsker jeg! Pixie-lua sitter akkurat som den skal, og det gjør sannelig Pixies også. Er ikke så mye input på musikkfronten om dagen, men gjennom strikkinga kommer jeg jo stadig vekk på ting som må trekkes fram igjen. Denne gangen ble det Pixies og Thinkerbell. Jeg har brukt babymerino fra Garnstudio, og det funka utrolig bra på den lua. Ganske fornøyd med at jeg både oversatte mønsteret og prøvde meg på kitchener stitch. To nye ting på en gang! (Hva heter det på norsk forresten?) Men neste gang jeg skal jeg sannelig sy uten to barn hoppende i sofaen, tror det blir penere. Uansett: Flere pixie-luer blir det! Kanskje med hals?


  • Comments(0)//rnrbeate.tipfinger.net/#post10

When I grow up i want to be an old woman

Luer, skjerf og votterPosted by RnRBeate 21 Jan, 2010 20:36
Endelig noe til meg selv! Jeg trengte desperat en lue, og dukket ned i garnlageret. Der fant jeg to grå nøster. Er jo veldig glad i grått, men innser jo at det ser litt rart ut med grå hårliknende lue. Men den er både varm og fin, og ga meg et gjenhør med Michelle Shocked. Lenge siden sist, og for å være helt ærlig; When I grow up er ikke yndlingslåta, men pytt. Fikk sett videoen for første gang, og det var artig! (Hadde selvsagt ikke kanaler der det gikk videoer der jeg vokste opp, så på videofronten har jeg et kjempehull.)

  • Comments(0)//rnrbeate.tipfinger.net/#post9

The winter takes it all

Luer, skjerf og votterPosted by RnRBeate 14 Jan, 2010 20:20
Ingen vinnere i vinteren her i gården
Nå er det jo temmelig lenge siden jeg har skrevet noe her, livet har vært travelt. Nå er det heldigvis greiere, og strikkepresset øker i takt med at temperaturen synker. Det går i luer om dagen. Har flere i bestilling også, selv om jeg nå begynner å bli smålei. Finlandshetta gikk gjennom femårskontrollen med hjerteknapper, lua med klaffer trengte både hjerter og blomster for å passere. Heldigvis enklere med de yngste, de stillier så små krav. Men uansett - pynt funker. Har nå prøvd meg på tre ulike oppskrifter på klaffelue for å få i alle størrelser.

Livet har i hovedsak vært akkompagnert av barneskrik, så hvis jeg har hørt på noe annet har jeg forestrukket stillhet eller den utrolig tårefremkallende Visorna med Nina Ramsby og Martin Hederos som vi fikk til jul. Laaangt unna rock. Som bildet antyder har jeg hørt litt på Them Crooked vultures også, men ikke nok. Gleder meg til det blir mer varmere og mindre snø, da blir det mer gåing med mp3-spilleren smiley  • Comments(0)//rnrbeate.tipfinger.net/#post8